Corona Virus – Informatie en beleid

Wij begrijpen dat u veel vragen heeft. Hieronder vindt u veel informatie over uw boeking en hoe wij met uw boeking omgaan in deze moeilijke situatie.
Door het wereldwijde karakter van de uitbraak van het Coronavirus zijn onvoorziene veranderingen in de regelgeving op het gebied van internationale reizen van kracht geworden.

Wij houden ons aan de voorschriften van de Duitse overheidsinstellingen, gezondheidsinstanties en DTV. Na de aangekondigde speciale maatregelen is ons huis tot 3 mei gesloten.

U vindt op deze pagina informatie over:

 1. Uw boeking met aankomst tot 3 mei
 2. Uw boeking met aankomst na 3 mei
 3. Uw slotbetaling
 4. Nieuwe boekingen
 5. Informatie over het voucher

1 Uw boeking met aankomstdatum tot 3 mei:

Onze vakantiehuizen in Schutzbach en Backemoor zijn tot 3 mei gesloten. Uw boeking wordt geannuleerd, uw reis kan niet doorgaan.

 • Reis svp niet naar ons huis.
 • U ontvangt een voucher (Wertgutschein) ter waarde van uw oorspronkelijke reservering, waarmee u een nieuw verblijf kunt boeken.
 • Deze voucher is gelijk aan het totale bedrag van uw verblijf.
 • De voucher is 1 jaar geldig.
 • De voucher kan zowel voor ons huis in het Westerwald als in Ostfriesland gebruikt worden.

De bedoelde voucher wordt geadviseerd door de DTV, het Deutsche Tourismusverband en het SGR.

2 Uw boeking met aankomst na 3 mei

De huizen zijn normaal geopend. Uw boeking blijft staan, uw reis kan gewoon doorgaan. Er zijn geen beperkingen.
De maatregelen in Duitsland (gebaseerd op de informatie t/m 24 april) zijn van kracht tot 3 mei. Uw boeking blijft staan, uw reis kan gewoon doorgaan. Het huurcontract inclusief onze algemene voorwaarden blijft van kracht.

3 Uw slotbetaling:

U moet de slotbetaling nog voldoen, onderstaand leest u de mogelijkheden. Bespreek deze svp met ons, bel of mail:

A. De beste oplossing voor u:

Ga ervan uit dat uw verblijf in ons huis zal plaatsvinden zoals gepland.
U heeft geen risico:

 • U betaalt conform de datum op de boekingsbevestiging.
 • Wanneer de situatie normaal is en ons huis open is, reist u zoals gepland naar Duitsland.
 • In het geval dat de beperkingen worden verlengd en het huis gesloten is, ontvangt u een voucher met het bedrag van uw aanbetaling. Zie onder meer info over de voucher.
 • De betaalde slotbetaling wordt teruggestort op uw rekening.
 • Wij zullen u deze afspraak per e-mail bevestigen.

B. U bent onzeker en heeft besloten niet te gaan:

U bent onzeker en heeft besloten niet te gaan, hoewel het huis normaal voor u beschikbaar is.

 • Wij verzoeken u ons per mail van uw annulering op de hoogte te stellen.
 • U ontvangt een annuleringsbevestiging conform de algemene voorwaarden.
 • U heeft bij deze keuze geen recht op terugbetaling van de aanbetaling.
 • Wanneer uw betaling uiterlijk 7 dagen na de in de boekingsbevestiging genoemde uiterste datum nog niet binnen is, beschouwen wij dit als een reguliere annulering van uw kant.

Maar: Mocht u n.a.v. de Corona-crisis geannuleerd hebben, maar het huis is gewoon beschikbaar op de originele dag dat u zou komen? U bent dan van harte welkom, u betaalt het bedrag van de slotbetaling alsnog en de boeking gaat gewoon door.

4 Nieuwe boekingen, na 21 maart.

Hopelijk verbetert de huidige situatie snel. Als u graag een boeking wilt maken voor de toekomst, begrijpen we dat u misschien de flexibiliteit zoekt om uw boeking te kunnen wijzigen of verder te kunnen verplaatsen als de situatie nog niet verbeterd is tegen die tijd.

Voor iedere boeking die gemaakt wordt is van toepassing dat u deze gratis kunt verplaatsen of annuleren zolang de periode met de speciale maatregelen mbt het Corona-Virus in Duitsland van toepassing zijn.

Dit geeft u de flexibiliteit om uw verblijf om te boeken, u kunt uw verblijf opnieuw inplannen in 2020.
Dit geldt voor alle boekingen met een aankomstdatum in 2020 die in de komende periode worden gemaakt.

5 Informatie over het voucher

Het voucher kan gebruikt worden om een nieuwe vakantie te boeken volgens onderstaande voorwaarden.

 • Wat is een voucher? Een voucher is een digitaal tegoed bij ons, waarmee u een nieuwe boeking kunt maken. Dit voucher is geadviseerd door het SGR en DTV.
 • Hoe ontvang ik mijn voucher? Wanneer wij u het voucher hebben beloofd sturen wij u dit per e-mail. Controleer alstublieft uw ‘ongewenste e-mail’-box mocht u deze nog niet ontvangen hebben.
 • Wat is het bedrag van het voucher? Het bedrag van het voucher is het totale bedrag dat reeds is betaald voor uw huidige boeking inclusief bijkomende kosten en borg,
 • Ik wil geen voucher, kan ik in plaats daarvan mijn geld terugkrijgen? Het is niet mogelijk om in plaats van het voucher een terugbetaling te krijgen.
 • Waarom gebruikt jullie vouchers? We beseffen dat we – onder normale omstandigheden – in geval van een annulering door ons het reeds betaalde bedrag zouden moeten terugbetalen. De huidige situatie is echter zo uitzonderlijk dat we van mening zijn dat het gerechtvaardigd is om een uitzondering te maken. Wij worden hierin gesteund door het SGR, ANVR en DTV. In feite staat deze procedure gelijk aan de mogelijkheid om kosteloos om te boeken, zoals momenteel door verschillende luchtvaartmaatschappijen en reisorganisaties wordt gedaan. Wij rekenen op uw begrip.
 • Mag er een vervaldatum op dit voucher staan? Ja, het is toegestaan om een vervaldatum op dit voucher te vermelden. We volgen de richtlijnen van het SGR.
 • Is dit voucher overdraagbaar naar een ander persoon? Helaas kan dit voucher alleen gebruikt worden door de hoofdboeker, omdat dit voucher is gekoppeld aan de hoofdboeker.
 • Wat is de vervaldatum van dit voucher? Voor de exacte vervaldatum verwijzen we je graag naar het voucher dat je van ons ontvangt. Controleer alstublieft uw ‘ongewenste e-mail’-box mocht u deze nog niet ontvangen hebben.
 • Wat als de nieuw geboekte periode goedkoper is dan het bedrag op mijn voucher? Het bedrag op dit voucher dat niet is gebruikt voor de nieuwe boeking blijft geldig op het voucher voor later gebruik voor de vervaldatum van het voucher.
 • Wat als de nieuw geboekte periode meer kost dan het bedrag op mijn voucher? In het geval dat u een nieuwe boeking heeft gemaakt die meer kost dan het bedrag op uw voucher, zal u gevraagd worden het verschil bij te betalen.
 • Kan ik dit voucher gebruiken voor meerdere boekingen? Ja, het is mogelijk om het voucher voor meerdere boekingen te gebruiken. Houd er rekening mee dat de boeking door de hoofdboeker gemaakt moet worden. Het bedrag op het voucher dat niet gebruikt is voor de nieuwe boeking blijft geldig op het voucher voor later gebruik voor de vervaldatum van het voucher.
 • Wat als ik een nieuwe boeking maak met het voucher en er nog steeds reisbeperkingen gelden? Houd er rekening mee dat als u uw voucher gebruikt, er nog steeds reisbeperkingen kunnen gelden op de door u gekozen aankomstdatum. Zorg ervoor dat u dit controleert, voordat u de boeking maakt. In het geval dat u een nieuwe vakantie heeft geboekt met het voucher, en deze helaas opnieuw moet worden geannuleerd vanwege een gewijzigde reisrestrictie, ontvangt u het betaalde bedrag in de vorm van een nieuw voucher.
 • Ik heb een toekomstige boeking bij jullie, maar ik maak me zorgen dat ik niet kan reizen vanwege het Coronavirus, wat moet ik doen Kijk svp onder de punten 2 en 3: Uw boeking met aankomst na 3 mei en: Uw slotbetaling

We houden al onze boekingen nauwlettend in de gaten. Als reizen naar of van de vakantiebestemming verboden is, zullen wij daarnaar handelen.